in

Οικονομικη και ηθικη κριση, Πρασινες Τεχνολογιες & Web!

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος; Αγγίξαμε πάτο; Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Θα σταματήσει η παραγωγή υπολογιστών; Θα μειωθεί η παραγωγική δύναμη του παγκόσμιου χωριού; Οι μηχανές θα πάψουν να παράγονται; Θα φτάσουμε στο σημείο της απραξίας; Δεν νομίζω… Κάθε τέλος, κάθε κλείσιμο του κύκλου και μια νέα αρχή, το σίγουρο! Μια περισσότερο σοφή αρχή η ελπίδα όλων!

Κάθε μέρα πληροφορούμαι και από μια άσχημη είδηση, σήμερα διαβάζω για τις νέες περικοπές μισθών και τις απολύσεις στην AMD, πτώση κερδών για την intel και απολύσεις να αγγίζουν και την υπερδύναμη Microsoft, μερικές από τις ειδήσεις που κυκλοφορούν! Μεγάλα τα προβλήματα για το κοινωνικό κράτος και τους απολυμένους για όσους θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον!

Παράλληλα τέτοια σημεία, τέτοια δεδομένα μας κάνουμε να αναλογιστούμε τι έφταιξε; Τι έγινε λάθος! Δεν θα υιοθετήσω τις ιδέες πως το καπιταλιστικό σύστημα φταίει για όλα αφού έχει παράξει και ευημερία, που την επιζητούμε, αλλά έχει φέρει και πολλές δυστυχίες!

Τα αποδεδειγμένα στοιχεία της κρίσης, ότι έχουμε προλάβει να γευτούμε μέχρι τώρα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η λογική της σπατάλης των πόρων μόνο σε κακό μπορεί να μας οδηγήσει! Πράσινες τεχνολογίες, λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, “ανοιχτότητα” είναι μερικά από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα δούμε να εξελίσσονται καθώς η οικονομική κρίση επιτάχυνε και τις αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδιασμούς!

Μεγάλες παραδοσιακές δομές της πληροφορικής και του παγκόσμιου χωριού θα εξελιχθούν επίσης προσπαθώντας να προλάβουν τις νέες συνθήκες! Η εξελίξεις του “νέου διαδικτύου”, η εποχή που διανύουμε, είναι ίσως και η καλύτερα προσαρμοσμένη! Με το τεράστιο παραγόμενο περιεχόμενο, την ανοιχτότητα την συμμετοχή των πολιτών και τα νέα μέσα διά-δρασης (κοινωνική δικτύωση) το παγκόσμιο web περνάει μια νέα φάση αναγέννησης με κάποια μικρά σημάδια διόρθωσης φυσικά! Πολλές νέες θέσεις εργασίες και νέες ιδέες τρέχουν εδώ!

Είναι μια χρονική περίοδος που οι μεγάλοι θα πρέπει να “μαζέψουν τα άπλυτα τους” από τις αυλές των νοικοκυραίων, οι μικροί να δουλέψουν συντονισμένα και να είναι έτοιμοι για την επόμενη ηλιόλουστη μέρα!

ps.: Προσπάθησα να μείνω στα θετικά σημεία, εξάλου είμαι της αντίληψης ότι όταν βρέχει είναι η καλύτερη στιγμή για να ετοιμαστείς για την επόμενη ηλιόλουστη μέρα!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Coda.fm, ενας μουσικος Bit torrent-εμπορικο υποδειγμα!

Προβληματα στην μεταφορα του Feedburner!