in

Το Netflix μπλοκάρει την κοινή χρήση κωδικών με φίλους

Στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχει βάλει το Netflix τους χρήστες που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό με φίλους ή συγγενείς, σε μία προσπάθεια να μειώσει αντίστοιχες πρακτικές και να διασφαλίσει ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς είναι εξουσιοδοτημένοι.

Netflix account

Ήδη, κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε στην οθόνη τους το μήνυμα: «Αν δε ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε». Να σημειώσουμε πως το βασικό πρόγραμμα του Netflix κοστίζει 8,99$ ανά μήνα, ενώ το τυπικό πρόγραμμα 13,99 $ ανά μήνα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το Netflix σε δύο οθόνες ταυτόχρονα. Με βάση την εταιρεία ερευνών Magid, περίπου το 33% των χρηστών του Netflix μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Netflix Reed Hastings, παλαιότερα δεν υπήρχαν σχέδια για λήψη μέτρων ενάντια σε αυτή την πρακτική, καθώς η εταιρεία δεν είχε πρόβλημα με τη συνήθεια των συνδρομητών να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης τους, παρ’ όλο που η πολιτική αυτή αναφέρεται στους όρους χρήσης της πλατφόρμας.

Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται συνεχώς μέσω νέων πλατφορμών streaming, όπως το HBO Go, το Amazon Prime και το Disney+, ίσως η εταιρεία χρειάζεται να επανεξετάσει τη λήψη μέτρων περί κοινής χρήσης των κωδικών με φίλους και συγγενείς.

(via)

Avatar

Written by Zero.gr Team

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Google incognito

Google: Πώς η εταιρεία «ξέχασε» να ενημερώσει τους χρήστες της ότι παρακολουθεί και συλλέγει δεδομένα μέσω του incognito

Zuckerberg

Ο Zuckerberg αποκαλύπτει το σχέδιο του Facebook που θα βοηθήσει στον εμβολιασμό