in

Η WD στο Green Grid!

Η Western Digital είναι η επόμενη, σε μία λίστα εταιρειών ‘υψηλού προφίλ’ που για λόγους PR. μπαίνουν στο “green grid”, μία ομάδα ανθρώπων που έχει σαν σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε υπολογιστικά περιβάλλοντα, καθώς οι υπολογιστές θεωρούνται μακράν η μεγαλύτερη ‘power-hungry’ κατηγορία, ειδικά τα συστήματα business όπως είναι τα data centers.

Εταιρείες κατασκευής υλικού όπως είναι και η WD μπαίνοντας στο project green grid κατασκευάζουν συσκευές όπως σκληρούς δίσκους οι οποίοι δουλεύουν με την κατανάλωση χαμηλότερων ενεργειακών ποσών, προσφέροντας στο χρήστη ανάλογες αποδόσεις με τους συνηθισμένους. Ίσως οι δίσκοι να μην είναι το πιο ‘ρευματοφάγο’ εξάρτημα σε ένα σύστημα, εξακολουθούν να μην μένουν αμέτοχοι στη συνολική κατανάλωση, κυρίως οι ”γρήγοροι” δίσκοι όπως των 10000rpm.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται από την WD για να κερδίσει περισσότερο κόσμο που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα της εταιρείας με ετικέτα ‘green power’ . Υπάρχουν και οι χρήστες βέβαια που αγοράζουν από προμηθευτές οι οποίοι στοχεύουν σε κατασκευή δίσκων high capacity ‘γρήγορων στροφών’ αγνοώντας την ενεργειακή κατανάλωση. Εταιρείες τέτοιου τύπου καταφεύγουν στην σύγκριση των τιμών ώστε να κερδίσουν κόσμο από τη μεριά τους. Πολλές φορές αυτή η σύγκριση πετυχαίνει (κυρίως σε home users), σίγουρα όμως μια εταιρεία η οποία έχει στη διάθεση της μεγάλο αριθμό δίσκων (data center κ.α) ενδιαφέρεται κατά πολύ για την ενέργεια που καταναλώνει και είναι διαθέσιμη να δώσει αυτή την παραπάνω αξία.

Σεβασμός στο περιβάλλον λοιπόν…

Written by wise

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το δικαστηριο των ΗΠΑ ”κλεινει” εταιρεια spammer..

Η BitMicro networks ανακοινωνει νεο SSD.