in ,

Τo “new efficiency” της Microsoft, από μέσα!

Προ λίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής  το “Microsoft The New Efficiency” μια ειδική εκδήλωση της Microsoft Hellas για την επίσημη παρουσίαση των νέων Windows 7, αλλά και άλλων εφαρμογών της εταιρείας όπως τα Windows Server 2008 R2 , MS Exchange Server 2010 και Windows Phone. Το zero.gr ήταν εκεί ακολουθώντας πιστά τις εξελίξεις!

Η Αυλαία άνοιξε με το καλωσόρισμα και τα της εισαγωγής από τον Κο Χρυσαφίδη, Διευθυντή Marketing της MS Hellas ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον Mark Minasi CEO της Minasi Research & Development Inc. στη σκηνή όπου με ένα αρκετά καυστικό αλλά συνάμα χιουμοριστικό τρόπο, αρίθμησε τα οφέλη που θα έχουν οι επιχειρήσεις αν αποκτήσουν και επενδύσουν, στα νέα προϊόντα της Microsoft. Παράλληλα με την ομιλία του Mark έπαιζαν στο background κάποια videos σχετικά με τις δυνατότητες των εφαρμογών της Μεγάλης Κυρίας σε συνάρτηση με τις συνεργασίες αυτής, με μεγάλες ελληνικές εταιρείες όπως η Τράπεζα Πειραιώς, Το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, αλλά και η Δ.Ε.Η! Τα κεντρικά στελέχη των παραπάνω, απαριθμούσαν εμπειρίες και γνώσεις πάνω στα νέα Seven κυρίως ως προς την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ταχύτητα του νέου λειτουργικού.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των Πλατινένιων Χορηγών (Κυριακού Δημήτρης για την Intel,  Γρηγοράτος Διονύσης για την Vodafone) και η κεντρική παρουσίαση έκλεισε ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Showman Patrick Malone (Διευθυντή Τεχνολογίας της MS Hellas) μαζί με την Κική Καρακατσάνη (Windows Client Business Group Lead ΜS Hellas) έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό παρουσιάζοντας κάθε χαρακτηριστικό του νέου λειτουργικού μέσα από  “ζωντανά παραδείγματα” και παίζοντας μεταξύ τους ένα παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων που αρμόζει τέλεια στον απλό χρήστη! Να σημειωθεί ότι αυτό που αποκομίσαμε σίγουρα από το show είναι η απέχθεια του Patrick στο πρόσωπο του mouse και η αγάπη του για την τέχνη της φωτογραφίας!

Μετά την κεντρική παρουσίαση ακολούθησαν 4 παράλληλες συνεδρίες όπου η κάθε μια απευθυνόταν σε διαφορετικό κοινό και συγκεκριμένα αφορούσαν: Τελικούς Πελάτες, Συνεργάτες & Μεταπωλητές, Κατασκευαστές Συστημάτων & Συνεργάτες ΟΕΜ και Developers.

Ένα καλά οργανωμένο event κυρίως στο απόλυτο του χρονοδιαγράμματος (εκπληκτικός συγχρονισμός ρολογιών) με μεγάλη απήχηση από το κοινό, ενδιαφέροντες συνεδρίες και ένα καλό promotion booth stage των χορηγών στην είσοδο.

Στο τέλος και με υποχρεωτική παράδοση του ερωτηματολογίου της εκδήλωσης, τα κορίτσια στη γραμματεία μοίρασαν σε όλους δώρα αλλά με τη διαφορά ότι όσοι παρευρέθηκαν δεν πήραν μόνο τα “αναμνηστικά” στυλό, αυτοκόλλητα και μπλοκάκια όπως συνηθίζεται σε τέτοια events,  αλλά είναι πλέον κάτοχοι αυθεντικών Windows 7  και συγκεκριμένα της αγγλικής έκδοσης Ultimate (32bit, 64bit). Σίγουρα ένα καλό marketing-plan από τη Μεγάλη Κυρία που θα οδηγήσει πολλούς στο format των όχι και τόσο πετυχημένων Vista…

Written by wise

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση by ellak, η εκδήλωση και οι εντυπώσεις…

Νέος CEO για την Canonical.