in

Hackers κλεβουν πληροφοριες απο παντου!

Hackers, μια παρεξηγημένη έννοια καθώς πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν τη σημασία της με αυτή του, cracker ή νομίζουν ότι είναι ένα και το αυτό. Ένας χάκερ στην ουσία, εισβάλει σε ένα σύστημα για να το εκμεταλλευτεί αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας ενός λογισμικού σε αυτό ή του ίδιου του συστήματος, χωρίς όμως να το καταστρέψει. Πολλές φορές ο χάκερ είναι αυτός που ελέγχει αν το σύστημα μιας εταιρείας είναι ασφαλές ή οχι. Απο την άλλη όμως, ένας cracker εισβάλει σε ένα σύστημα είτε για να κλέψει αρχεία ώστε να τα χρησιμοποιήσει για δικό του συμφέρον, είτε να το καταστρέψει ολοσκαιρώς. Όπως γίνεται κατανοητό, οι crackers είναι εμπαθείς στους Hackers.

Οι hackers, στην ευρύτερη – “μπερδεμένη έννοια”, μπορούν να κλέψουν πληροφορίες από οπουδήποτε παραπλανώντας οποιονδήποτε με ψεύτικες αγγελίες για εργασία και παγιδευμένα email. Κατά καιρούς, θύματα των hackers, έχουν πέσει πολλές εταιρίες και μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Unisys και η Hewlett-Packard. Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τη Hewlett-Packard, οι ειδικοί της εταιρείας σε θέματα ασφαλείας, δεν κατάλαβαν πως κατάφερε να εισέλθει ο ιός και διαπίστωσαν πως οι hackers είχανε στόχο κάποια ανώτερα στελέχη, και κατάφεραν να μείνουνε κάτω από το ραντάρ ασφαλείας της αστυνομίας, με άγνωστο και άκρως παράξενο και ανησυχητικό τρόπο. Συγκέντρωσαν από το σύστημα της, όλες τις πληροφορίες που ήθελαν αλλά είναι άγνωστο ακόμα για το αν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας που πολλές εταιρίες έχουν, δεν αποδίδουν τις περισσότερες φορές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους “εισβολείς” να κάνουν ότι θέλουν. Οι τρόποι που επιτίθενται κάθε φορά διαφέρει αλλά κοινό στοιχείο είναι κάποιος ιός ο οποίος εισβάλει στο σύστημα του υποψήφιου θύματος τους. Μετά την είσοδο του, ο ιός στέλνει τα διάφορα αποκρυπτογραφημένα στοιχεία σε ένα site το οποίο δουλεύει με την αθέμιτη προφύλαξη της google και από εκεί συλλέγονται τα στοιχεία από τους επιτήδειους.

Μεγάλη είναι και η απάτη στο θέμα των online συναλλαγών, με χρήση πιστωτικών καρτών. Αν μια τέτοια συναλλαγή προέρχεται από ενα site που δεν είναι 100% γνωστοποιημένο ότι είναι ασφαλές, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω αυτής της συναλλαγής.

Υπάρχουν πολλά γραμμένα στο διαδίκτυο σχετικά, με το πώς “λειτουργεί” ένας hacker για αυτό αξίζει προσοχής, η περιήγηση στο διαδίκτυο και η επιλογή σελίδων για συναλλαγές αλλά πολλές φορές και περιήγηση.

Written by nikit

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Google και cookies.

Αφησε την MS για την EA!