Επιστήμονες ανακάλυψαν νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός αστεροειδή
in

Επιστήμονες ανακάλυψαν νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός αστεροειδή

Μια απροσδόκητη και σημαντική ανακάλυψη τάραξε τα νερά της επιστημονικής κοινότητας. Νερό και οργανική ύλη βρέθηκαν στην επιφάνεια ενός δείγματος αστεροειδούς που συλλέχθηκε από το ηλιακό σύστημα και ονομάζεται «Itokava». Χρειάστηκε μόνο ένας κόκκος, για να διαπιστώσουν οι επιστήμονες ότι το νερό και η οργανική ύλη δεν προέρχονται από έναν εξωγήινο κόσμο, αλλά από τον ίδιο τον αστεροειδή. Το δείγμα συλλέχθηκε από την πρώτη αποστολή Hayabusa της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης της Αεροναυπηγικής (Jaxa) το 2010.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Royal Holloway, εντόπισαν το συστατικό του νερού στον αστεροειδή και επεσήμαιναν πως ο αστεροειδής βρέθηκε να εξελίσσεται με παρόμοιο τρόπο με τη Γη για δισεκατομμύρια χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ότι το ουράνιο αντικείμενο ενσωμάτωσε υγρό και οργανικό υλικό.

«Αυτά τα ευρήματα είναι πραγματικά συναρπαστικά καθώς αποκαλύπτουν περίπλοκες λεπτομέρειες της ιστορίας ενός αστεροειδούς και πώς η πορεία εξέλιξής του είναι τόσο παρόμοια με εκείνη της πρεβιοτικής Γης», δήλωσε ο Dr. Queenie Chan. Η αποστολή Hayabusa2 της Jaxa συνέλεξε πέρυσι κομμάτια του αστεροειδούς Ryugu, φέρνοντας στη Γη ένα κομμάτι του ουράνιου βράχου που είχε διάμετρο μόλις 38 εκατοστά.

Η ανάλυση του δείγματος αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μία πιο λεπτομερή ανάλυση και άλλων αντίστοιχων δειγμάτων και να αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα.

Written by Zero.gr Team

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
starship-sn08-spacex

Επιτυχημένη προσγείωση για το Starship SN10 της SpaceX

Nintendo Switch

Nintendo Switch, έρχεται νέα έκδοση με μεγαλύτερη οθόνη & 4Κ γραφικά