Τ
in

No more Geocities!

H Yahoo! βάζει λουκέτο στη γνωστή web hosting υπηρεσία Geocities. Το μήνυμα “Νέοι λογαριασμοί Geocities δεν είναι πλέον διαθέσιμοι” στο frontpage, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ένα παλιότερο μήνυμα στο help site της εταιρείας το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία στο άμεσο μέλλον θα έκλεινε την δωρεάν υπηρεσία και δεν θα δεχόταν πλέον νέους πελάτες. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στο site τους, αλλά η Yahoo! προτείνει να μεταφερθούν στην επί-πληρωμή web-hosting έκδοση για καλύτερη υποστήριξη.

Η κίνηση αυτή από τη Yahoo! ήταν κάτι αναμενόμενο αφού σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες της ComScore η κίνηση τον τελευταίο χρόνο γνώρισε συνεχόμενη πτώση! Συγκεκριμένα ο αριθμός των uniques τον Οκτώβρη του 2006 ήταν 18.9 εκατομμύρια και το Μάρτιο του 2008 είχε πέσει στα 11.5 με αναμενόμενη πτώση και για το ’09!

Με την πληθώρα παρόμοιων εφαρμογών κατασκευής και φιλοξενίας ιστοσελίδων που βρίσκει κανείς στην σημερινή εποχή όπως είναι τα blog-services με το wordpress και το blogger να κυριαρχούν αλλά και  οι διάφορες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου (CMS όπως Joomla, Drupal κλπ) καθώς και άλλα παρόμοια εργαλεία. Το πάλαι ποτέ κραταιό στυλ του Geocities που συναντήσαμε και πειραματιστήκαμε στα “χρόνια της νιότης” μας, δεν θα είχε μέλλον έτσι και αλλιώς!

[via]

Written by wise

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκπληκτος ο Steve Ballmer απο την εξαγορα της Sun!

1 δις downloads για το App store!