in

Nexus 7000. H ναυαρχιδα της Cisco στα data center!

Η Cisco ανακοινώνει την προώθηση της νέας οικογένειας switch της επαγγελματικής κατηγορίας data center νέας γενιάς, με όνομα Nexus – 7000. Σύμφωνα με την Jayshree Ullal, (αντιπρόεδρο του τήματος data center – switching των υπηρεσιών Cisco) είναι η πιο σημαντική ανακοίνωση της εταιρείας, για τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα προιόντα της οικογένειας Nexus 7000 είναι επαγγελματικά σπονδυλωτά mega – switches τα οποία συνδυάζουν δυνατότητες, ethernet , IP και αποθήκευσης σε μια δομή ενοποιημένου δικτύου. Προσφέρουν 15 terabytes / δευτερόλεπτο, της χωρητικότητας σε single – chassis, υποστηρίζοντας πάνω από 512 κάρτες δικτύου των 1o gb / δευτερόλεπτο (στο μέλλον αναμένεται να υποστηρίζονται πάνω από 40 κάρτες των 100gb / δευτερόλεπτο).

Το Nexus 7000 είναι η πρώτη πλατφόρμα της Cisco που παρέχει μια ενιαία δομή, η οποία καταργεί την ανάγκη για την παράλληλη αποθήκευση και υπολογισμό στα δίκτυα. H κλίμακες απόδοσης είναι γραμμικά σχεδιασμένες σε κάθε μοντέλο και διαχωρίζονται λογικά, για την απλή αλλά και πολλαπλή διανομή των πακέτων ενός δικτύου. Σύμφωνα με την Ullal οι πελάτες, μπορούν να σώσουν πάνω από $20 εκατομμύρια με ένα data center εφόσον υπάρχει μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 8% για ένα σύστημα 20 – 30 mw.

H Cisco παραθέτει κάποια παραδείγματα για να γίνει ευκολότερη η κατανόηση της απόδοσης του Nexus 7000:

-Διαβιβάζει πληροφορίες για ολες τις βιβλιοθήκες ακαδημαϊκής έρευνας των ΗΠΑ -που εκτιμάται σε πάνω από 2000 terabytes, σε 1,07 δευτερολεπτα.

– Αντιγράφει όλη την βάση δεδομένων του wikipedia σε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

-Αντιγράφει όλα τα πρακτικά αναζητήσεων του internet σε 7.5 λεπτά.

-Κατέβασμα όλων των 90000 netflix ταινιών στο internet σε 38.4 δευτερόλεπτα.

-Στέλνει μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία 2megapixel σε κάθε άνθρωπο στη γη σε 28 λεπτά.

-Προσθήκη ενός web server μέσα σε 9 δευτερόλεπτα, αντί για 90 – 180 μέρες.

Η Nexus 7000 είναι η πρώτη νέα πλατφόρμα switching της Cisco από την σειρά Catalyst η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1994. Για περισσότερο από τα τελευταία 4 χρόνια η Cisco ξόδεψε περίπου $1δις σε έρευνες και ανάπτυξη της κατηγορίας data center.

___

‘Three or four years ago a team of 50 architects said ‘how can be build something that transcends all silos, an fabric that can deal with real-time, latency, Ethernet and IP,’ ”

“There is a massive trend toward virtualization, and we wanted the equivalent of a hypervisor for the network so you can have multiple instances of networking across a single fabric.”

“We spent $250 million on the Nexus project,” Edsall said. “There was a lot of destructive testing and QA, and an embarrassing number of prototypes.”

Tom Edsall (Cisco’s Data Center CTO)

___

Τα προϊόντα Nexus έχουν, 10 ASICS και 10 εκατομμύρια γραμμές κώδικα στο νέο λειτουργικό σύστημα της Cisco (NX-OS) οπού αναθεωρεί το Cisco Data Center Network Manager. Το NX-OS βασίζεται στο SAN-OS της Cisco και συνδυάζει Layer 2 switching, Layer 3 routing protocols, και virtualization.

It uses the familiar Cisco IOS interface with virtualization and security,” αναφέρει ο EdShall.

Tα προιόντα Nexus 7000 περιέχουν επίσης την Cisco Τrusted Security η οποία ενσωματώνει την ταυτότητα και τον ρόλο που βασίζεται η ασφάλεια στα data centers.

Η τιμή των προιόντων της σειράς ξεκινάει στα $75000 και ένα τυπικό data center τέτοιας κατηγορίας φτάνει τα $200000. Θα είναι διαθέσιμα στην αγορά περίπου στα μισά του 2008.

“The first year we expect lots of trials, and more deployments in years two, three and four”.

Cisco is targeting the new switch at financial and search companies and others that require large scale hosting. MSN and Lawrence Livermore National Labs have been testing the Nexus 7000, and Yahoo and Google could be doing trials with the platform” προσθέτει η Ullah.

Εαν το Nexus 7000 βρει ανταπόκριση μέσω της διαφημιστικής εκστρατείας της εταιρείας, η Cisco θα έχει βρει ακόμα ένα ”cash cow” που θα τροφοδοτήσει αρκετά την ανάπτυξη της.

[via]

Written by wise

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Microsoft: Windows Vista is safer!

Αγορα της Fraud Sciences απο την Paypal!