in ,

Windows 7, ενα extented Service pack των Vista;

Με την κυκλοφορία όλο και περισσότερων πληροφοριών για την επερχόμενη διανομή των Windows με την κωδική ονομασία “Windows 7” καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πρόκειται περισσότερο για ένα extented Service Pack παρά για ένα νέο προϊόν! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν αλλαγές το αντίθετο μάλιστα!

Παίρνουμε τα Windows Vista εξετάζουμε τι πήγε στραβά κάνουμε διορθωτικές αλλαγές και έχουμε τα Windows 7! Καθόλου άσχημα για τον χρήστη σίγουρα, αν σκεφτείτε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί πριν την κυκλοφορία των Vista και που στο τέλος δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική εμπορική κυκλοφορία.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα “7”; Μικρότερος πυρήνας, αρκετά προγράμματα της εταιρείας εκτός, γρηγορότερες εκκινήσεις και τερματισμοί, απλοποίηση στο στήσιμο τοπικών δικτύων με το χαρακτηριστικό “Homegroup”, μια νέα περισσότερο χρηστική μπάρα εργασιών (taskbar) που επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε χαρακτηριστικά του λειτουργικού (μέσω thumbnails) καθώς και σε πρόσφατα χρησιμοποιημένα αρχεία.

Μια νέα λειτουργία είναι το “Device Stage” το οποίο επιτρέπει την εύκολη αλληλεπίδραση ανάλογα με την εφαρμογή ή το προϊόν. Για παράδειγμα αν συνδέσετε στον υπολογιστή σας έναν εκτυπωτή με το Device Stage θα μπορείτε να βλέπετε με ένα κλικ όλες τις δυνατότητες που σας παρέχονται γι’αυτή την συσκευή. Μια λειτουργία που αφήνει το περιθώριο για περισσότερη παραμετροποίηση από πλευράς τρίτων κατασκευαστών software & hardware αφού θα μπορούν να ρυθμίζουν οι ίδιοι τι θα μπορεί να περιλαμβάνει.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω πως πρόκειται για ένα touch friendly λειτουργικό που θα φανεί ιδιαίτερα με το hardware που αναμένεται να κυκλοφορήσει παράλληλα την ίδια περίοδο. Μια ακόμη αλλαγή είναι η δυνατότητα τοποθέτησης των gadgets σε όποιο σημείο της επιφάνειας εργασίας επιθυμείτε πέρα από το sidebar, ελπίζω να έχουν γίνει βήματα και σε επίπεδο πόρων που απαιτεί για την χρήση του!

Αλλαγές και στον ie 8 με υποστήριξη περισσότερων standars καθώς και μια νέα φιλοσοφία σχετικά το πακέτο γραφείου MS Office! Με μια φράση μπορούμε να πούμε πως το Office πάει στο Web και το Web στο Office αντίστροφα! Είμαστε κοντά στο Online Office, δηλαδή σε ελαφριές web εκδοχές των προγραμμάτων που όλοι χρησιμοποιούμε!

Ένα σημείο άξιο αναφοράς είναι ότι το “νέο λειτουργικό” δεν θα απαιτεί τροποποιήσεις σε επίπεδο hardware η ασυμβατότητες σε προγράμματα πέρα απ’ότι ήδη συμβαίνει με τα Vista! Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε περισσότερα όσο θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται ειδήσεις από τα όσα συμβαίνουν στο συνέδριο των Developpers.

Κλείνοντας να πούμε πως η Microsoft μεταπηδά “σεμνά” στην έκδοση 7 προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο εντυπώσεων μετά τα “προβληματικά”  Vista! Νέο όνομα αρκετές αλλαγές άλλο marketing plan! Πήραν τελικά το μάθημα τους; Θα δείξει…

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Microsoft Surface, ηρθε ο καιρος για τα apps!

Youtube vs MTVmusic, κατι παραπανω απο προσωπικη υποθεση!