in , ,

Ερχεται το νεο ΟS για το iPhone!

H Apple στις 17 Μαρτίου παρουσίασε τα σχέδια του OS 3.0, πρόκειται για τη νέα έκδοση λειτουργικού του  δημοφιλούς iphone! Θέλοντας να αναδείξει τις νέες καινοτομικές λειτουργίες του νέου OS, η εταιρεία δίνει δωρεάν στα μέλη του iphine developer program μια beta έκδοση του λογισμικού μαζί με ένα πακέτο εφαρμογών (SDK) που περιλαμβάνει περισσότερο από 1000 APIs!

Περνώντας στις περίπου 100 νέες δυνατότητες  του νέου software, ας ξεκινήσουμε με το περίφημο copy & paste, τη δυνατότητα «αντιγραφής και επικόλλησης» κειμένου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν το αυτονόητο, που όμως έλειπε! Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι μία τόσο βασική λειτουργία όσο αυτή του copy & paste απουσίαζε από ένα τόσο δημοφιλές τηλέφωνο, όταν οι ανταγωνιστικές εταιρίες της αγοράς την παρείχαν εδώ και αρκετά χρόνια!

Το νέο λειτουργικό σύστημα διαθέτει, στον αντίποδα, πολλές λειτουργίες που θα εντυπωσιάσουν τους χρήστες του! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες λειτουργίες επισκιάζονται από την συζήτηση φίλων & εχθρών  σχετικά με το copy & paste thing! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως ο τρόπος με τον οποίο η Apple υλοποίησε τη συγκεκριμένη λειτουργία, συγκεκριμένα, οι χρήστες, για να αντιγράψουν ένα τμήμα ενός κειμένου θα πρέπει να αγγίξουν δύο φορές γρήγορα (double tap) με το δάχτυλό τους μία λέξη και θα παρουσιαστούν οι αναδυόμενες επιλογές για την αντιγραφή, αποκοπή και επικόλληση του κειμένου. Να αναφέρουμε επίσης ότι υπάρχει και τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η επιλογή όλου του κειμένου. Σε περίπτωση τώρα λανθασμένης ενέργειας, είναι δυνατή η αναίρεσή με ένα απλό ταρακούνημα του τηλεφώνου!

Τέλος, να πούμε ότι η λειτουργία copy&paste ισχύει και για τις εικόνες από το φωτογραφικό άλμπουμ προς την εφαρμογή e-mail, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την ταυτόχρονη επισύναψη πολλών αρχείων σε ένα email.

Το “μήλο” υποστηρίζει ότι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερες από 100 νέες αλλά και βασικές λειτουργίες που απουσίαζαν, όπως τα MMS.  Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή SMS αλλάζει όνομα και γίνεται «Μηνύματα», κάτι που περιλαμβάνει και τα multimedia μηνύματα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι χρήστες του iPhone θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν MMS με εικόνες, ήχους, στοιχεία επαφών (vCard) και φυσικά γραπτό κείμενο. Η υποστήριξη της λειτουργίας των MMS υποχρέωσε την Apple να προεγκαταστήσει στο λειτουργικό της σύστημα και μία εφαρμογή για ηχογράφηση, είτε με εσωτερικό, είτε με εξωτερικό μικρόφωνο.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή που θα ικανοποιήσει είναι ότι πλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής κειμένου σε οριζόντια διάταξη (landscape mode) σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η ταχύτερη, αλλά και η πιο άνετη εισαγωγή κειμένου. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι το “Spotlight“. Πρόκειται για μία νέα σελίδα που προστίθεται στο κεντρικό μενού, μέσα από την οποία θα είναι εφικτή η αναζήτηση πληροφοριών που έχουν αποθηκευθεί στη συσκευή.  Μεταξύ άλλων θα επιτρέπεται και το tagging των φωτογραφιών. Η αναζήτηση θα μπορεί να γίνει πλέον και από τις αντίστοιχες λειτουργίες που θα προστεθούν στα μηνύματα, την εφαρμογή ipod και αλλού…

Η Apple ικανοποίησε επίσης και το αίτημα αμέτρητων χρηστών των συσκευών της για την υποστήριξη του προφίλ A2DP Bluetooth, που επιτρέπει ουσιαστικά τη σύνδεση ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών. Αν και το iphone 3.0 OS δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση εφαρμογών στο background, υποστηρίζει πλήρως τα push notifications, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να «δέχεται» διάφορες ειδοποιήσεις από εφαρμογές που χρησιμοποιεί. Βελτιώσεις βέβαια έχουν γίνει και σε πολλές ακόμη εφαρμογές του iPhone. Υποστηρίζεται πλέον το πρότυπο CalDAV, οι σημειώσεις (όπου πλέον επιτρέπεται ο συγχρονισμός τους με τον Η/Υ) κ.α.

Το αναβαθμισμένο λειτουργικό του “jesus-phone”,  βελτιώνει πολλά σημεία, δείχνοντας ότι η Apple ακούει τις ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών! Η τρίτη έκδοση αποδεικνύει πως η εταιρεία ήρθε και θα μείνει στο χώρο! Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες το καλοκαίρι εντελώς δωρεάν, ενώ οι χρήστες του ipod θα πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό τίμιμα περίπου στα 10$.

Δείτε το video παρακάτω για να δείτε τις νέες δυνατότητες στην πράξη…

(via)

Written by gkezepis

Comments

Leave a Reply

3 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

  3. Pingback:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προωθηση της Ευρυζωνικοτητας απο την ΕΕΤΤ

Κυκλοφορει, Skype for iphone!